in , , ,

Hva skal du lese i sommer?

Sommerferien er perfekt tid til å lese en god bok! Her er 4 lesetips til bøker fra folk som leser mye.

Fem stjerner av Lars Petter Sveen

Fem stjerner

Aisha og Said er barnesoldatar, men greier å rømme frå leiren utanfor Mogadishu i Somalia. Seinare møter dei Isir, Aaliyah og Khadar som flyktar frå det same.

Dei fem bestemmer seg for å halde saman og prøve å komme seg til Europa. Men korleis overleve i ei verd der ingen vil ha ein? Med ingenting anna enn kvarandre startar dei på ei reise som fører dei frå telta i flyktningleirane til lastebilar gjennom ørkenen, frå brutalt fangenskap til bølgjene i Middelhavet.

Det handlar om dei som mistar alt og flyktar til ingenting, men òg om håp, samhald og vennskap. Kven er du når ingen veit kven du er?

Jeg nekter å tenke av Lotta Elstad

Image result for Jeg nekter å tenke

«Jeg nekter å tenke» beskrives av forlaget som en sort, feministisk samtidskomedie. Boka er på 238 sider, og kan lånes som e-bok via ebokbib.

Hedda Møller er tilbake i Oslo etter en traumatisk flytur og en slitsom ferd gjennom et kriserammet Europa: milevis med tog og buss, skitne rom på billige overnattingssteder og en one-night-stand i Berlin. Så oppdager hun at hun er gravid. Det burde være lett å gjøre noe med det, men det er det ikke.

Dette livet eller det neste av Demian Vitanza

Image result for Dette livet eller det neste

Dette er fortellingen om norskpakistanske Tariq. Han vokser opp i Østfold, blir sendt til en streng, pakistansk kadettskole, fester, prøver ut dop og roter seg inn i kriminelle miljøer. Så blir han religiøs og radikalisert. Tariq bestemmer seg for å reise til Syria for å kjempe mot Assad. Men hvilke opplevelser og hendelser førte frem til denne avgjørelsen? Forfatter Demian Vitanza møtte «Tariq» da han holdt skrivekurs i et norsk høysikkerhetsfengsel. I mange måneder har Vitanza besøkt fengselet for å snakke med den innsatte. Romanen bygger på Tariqs egen historie.

Boka er på 342 sider.

Nødinngang av Charlotte Glaser Munch

Image result for Nødinngang av Charlotte Glaser Munch

Det er sommeren etter videregående. Julie skal begynne å studere juss sammen med Martin. De skal til og med flytte sammen. Men først skal Julie fem uker til London hvor hun skal jobbe på kafé sammen med Ida. Martin vil helst at hun skal være hjemme, jobbe i parkvesenet sammen med ham. Men Julie vil dra. Først må hun bli sikker. Det er noe som skurrer. London blir nesten som en test. Når sommeren er over, skal alt bli perfekt. Det er Ida som har fikset jobb til dem, men det er ikke på en kafé, som Julie hadde forventet. Yayoi er en geishaklubb, et sted der japanske menn kommer etter jobb for å bli tatt vare på, av vakre, unge kvinner som kan konversere, fylle på glassene og smile pent. Sommeren blir ikke helt som forventet.

Boka er på 124 sider

[interaction id=”5b0eb8d584d3f6527d632926″]

Report

What do you think?

235 Points
Upvote Downvote
Newbie

Written by Redaktor

Dømt til døden II: Adoptert

Ungdomstelefonen: Ingen spørsmål er for store eller for små