in ,

Norsk-Polsk Festivalen i Rzeszów fremmer kultursamarbeid

Den årlige «Culture Creators Festival», arrangert av Podkarpackie-foreningen PSAR i samarbeid med Norsensus Mediaforum, fant sted lørdag den 1. juli 2023 ved Multimedia-fontenen i Rzeszów. Dette fargerike arrangementet, som en del av prosjektet «Subcarpathian Culture without Barriers», har som mål å støtte lokale skapere, kunstnere og kulturarv-institusjoner mens det fremmer kulturell integrering.

Under festivalen fikk talentfulle artister fra både Polen og Norge muligheten til å presentere sine kunstneriske verk på scenen og i egne stands. PSAR beskriver arrangementet som kulturelt berikende og en driver for internasjonal integrering i Podkarpacie-regionen. Musikk var hjertet av festivalen, med liveopptredener fra en rekke polske og norske artister, etterfulgt av intervjuer som ble oversatt til både polsk og engelsk for å inkludere et bredere publikum.

I tillegg til musikkopplevelser kunne besøkende også utforske kunstverk og høre historier fra lokale og tilreisende kunstnere fra Norge. Festivalen fungerte ikke bare som et sted for moro og underholdning, men også som et læringsmiljø hvor deltakerne kunne lære om ulike kulturer, kunstarter og etablere samarbeid for fremtidige prosjekter.

En spesiell opptreden under festivalen var fra det ukrainske bandet BEREHYNI og flyktningbarn fra TUTU Center for Psychophysical Development, som sammen fremførte «TUTU-hymnen», skapt av barna selv under musikktimer på senteret.

Blant artistene og kunstnerne som bidro til å gjøre festivalen minneverdig var Aga Walczak, Maria Orieta, Sabina Kurek, Aleksandra Morozova, Somethingski & Projekt PUSZCZA, Bjørn Petter Tosse, RoseMerry, Preben Rosenvinge, Roderyk Wolski, Agnieszka Filipek, Somayeh Vazdar, Dominika Miklar, Kishoare, Cecilie Lind, Amir Pouyan Bashti.

Takk til alle involverte partnere, sponsorer og deltakere som bidro til å gjøre dette arrangementet mulig. En spesiell takk går til PSAR, ordføreren i Rzeszów, marskalken i Podkarpackie Voivodeship, Provincial Cultural Center i Rzeszów, og programoperatøren Kultur- og riksantikvaren, samt mediebeskytterne TVP3 Rzeszów, Nowiny24, Kurier Rzeszowski, Halo Rzeszów, og Rzeszów-info.

Prosjektet «Subcarpathian Culture without Barriers» mottar støtte fra Island, Liechtenstein og Norge gjennom EØS-midlene, med sikte på å øke publikumsdeltakelsen i kulturelle arrangementer knyttet til kulturarv med minst 1500 deltakere. Totalverdien av prosjektet er 2 208 099,22 polske zloty.

Report

What do you think?

236 Points
Upvote Downvote
Newbie

Written by Redaktor

Migrations during and after wars in Yugoslavia