in ,

Miljøpartiet vil ha asylmottak på Svalbard

– På et møte i august snakket vi om at vi ønsker å ta imot flyktninger på Svalbard. Både bosetting og mottak kan være aktuelt, sier partileder Espen Klungseth Rotevatn i Miljøpartiet De Grønne Svalbard til Vårt Land.

[vc_column][td_block_3 limit=”1″][/vc_column].

Partiet har bedt Sysselmannen, regjeringens øverste representant på øygruppen i Arktis, om å sjekke ut den juridiske biten.

Det er totalt 42 land som har underskrevet Svalbardtraktaten. Alle disse landene har lik rett til adgang og opphold. Afghanistan er blant disse 42 landene, mens Syria ikke har skrevet under.

– Blant annet er jo Svalbard utenfor Schengen, så vi må vite om det er formelt og praktisk mulig, sier Rotevatn i følge NRK.

I mai i år foreslo Christian Eikeland i Aust-Agder Frp å opprette flyktningleirer på Svalbard. Dette for å ta i mot de 10.000 flyktningene som Stortinget hadde opprinnelig forhandlet om.

– Mitt utsagn den gang var satt litt på spissen for å vise at det ikke var kapasitet til å ta imot så mange på kort tid, sier Eikeland til NRK og legger til at MDG gjerne må overta utspillet.

Report

What do you think?

235 Points
Upvote Downvote
Newbie

Written by Redaktor

Den rosa delfinen Pinky

Hva ville du endre på, hvis du var ordfører for en dag?