in

BondeTV tar deg med til seters i morgen

Mange som skal til fjells i sommer, treffer på geiter eller kyr, eller de går innom ei seter. – Seterdrift er ikke bare en idyllisk del av fjellferien, men en aktiv del av norsk landbruk, sier Bjørn Gimming, som er første nestleder i Norges Bondelag. 

Hver sommer tar bønder med seg buskap og budeier til fjells, og flytter inn på setra i et par måneder. Seterdrift har lange tradisjoner i fjellstrøka i Norge, og det å få brukt ressursene i utmarka utgjør en viktig brikke i den totale gårdsdrifta. I år er det i underkant av tusen setre som er i drift, med kyr eller geiter.

Torsdag 9. juli kan du bli bedre kjent med livet på setra, når noen av seterbrukerne sender direkte på Norges Bondelags facebookside. Du kan bli med budeia på morgenmelking av ku ved Vinstervann og dra til besøkssetra Dravlansetra i Snåsa på formiddagen. Du kan også få med deg hva som skjer når melkebilen kommer til Alvdal, og kveldsmelkina av geiter i Undredal i Sogn. På Instagram kan du følge budeia på en geitestøl i Hallingdal gjennom dagen.

– Gjennom BondeTV ønsker vi å invitere folk tettere på gårdsdrifta, og i dette tilfellet seterdrifta, sier Bjørn Gimming. 

BondeTV fra setra er den femte runden med BondeTV på sosiale medier det siste året. Vi har invitert følgerne inn i fjøset for å se et uredigert bilde av hvordan dyra har det på gården.

Har du seter? Send direkte eller del filmer/bilder på sosiale medier fra livet på setra, merket med #BondeTV. Har du ikke seter? Del filmer eller innlegg fra Bondelaget eller seterbrukere.

Fra Ellingstølen i Ål, Hallingdal. Foto: Vidar Kolbjørnsgard.

Her er kyrne på Ellingstølen i Hallingdal. 

Report

What do you think?

235 Points
Upvote Downvote
Newbie

Written by Redaktor

Koronaquiz: Stoler du på dine kunnskaper om koronavirus?

Towards achieving SDG 11- Sweden’s strategy for wooden construction