Miljøpartiet vil ha asylmottak på Svalbard

Miljøpertiet De Grønnes lokallag undersøker mulighetene for asylmottak på Svalbard skriver NRK.

Foto: Kitty Terwolbeck
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

– På et møte i august snakket vi om at vi ønsker å ta imot flyktninger på Svalbard. Både bosetting og mottak kan være aktuelt, sier partileder Espen Klungseth Rotevatn i Miljøpartiet De Grønne Svalbard til Vårt Land.

.

Partiet har bedt Sysselmannen, regjeringens øverste representant på øygruppen i Arktis, om å sjekke ut den juridiske biten.

Det er totalt 42 land som har underskrevet Svalbardtraktaten. Alle disse landene har lik rett til adgang og opphold. Afghanistan er blant disse 42 landene, mens Syria ikke har skrevet under.

– Blant annet er jo Svalbard utenfor Schengen, så vi må vite om det er formelt og praktisk mulig, sier Rotevatn i følge NRK.

I mai i år foreslo Christian Eikeland i Aust-Agder Frp å opprette flyktningleirer på Svalbard. Dette for å ta i mot de 10.000 flyktningene som Stortinget hadde opprinnelig forhandlet om.

– Mitt utsagn den gang var satt litt på spissen for å vise at det ikke var kapasitet til å ta imot så mange på kort tid, sier Eikeland til NRK og legger til at MDG gjerne må overta utspillet.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Kommentarer

Kommentarer